تبلیغات
خلیج همیشگی فارس - نكات مهم و ضروری در آشپزی و شیرینی پزی

چهارشنبه 2 آبان 1386 - 09:10 ق.ظ


هر كسی كه حداقل یك بار شیرینی تهیه كرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است كه اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممكن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای كشیده شده ، بنابراین لازم است كه در مورد پخت شیرینی و نحوه كاركردن با فرهای خانگی نكات زیر را بدانید:

معمولاً كیك و شیرینی هایی كه دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند.

كیك و شیرینی هایی كه ریز و كوچك هستند(به جز شیرینی هایی كه سفیده یا زرده زیاد در آنها به كار رفته) حرارت زیاد و وقت كمتری برای پخت نیاز دارند.

بقیه ادامه مطلب...

هر كسی كه حداقل یك بار شیرینی تهیه كرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است كه اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممكن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای كشیده شده ، بنابراین لازم است كه در مورد پخت شیرینی و نحوه كاركردن با فرهای خانگی نكات زیر را بدانید:

معمولاً كیك و شیرینی هایی كه دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند.

كیك و شیرینی هایی كه ریز و كوچك هستند(به جز شیرینی هایی كه سفیده یا زرده زیاد در آنها به كار رفته) حرارت زیاد و وقت كمتری برای پخت نیاز دارند.

اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود كه روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی كه این حالت پیش آمد بهتر است یك تكه كاغذ فویل را چند لایه كرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی كه به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را درفرقرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت.

درجه حرارت فردرفرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است كه با در دست داشتن جدول زیر می توان هر كیك یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.

درجه سانتی گراد

درجه فارنهایت

120

250

150

300

160

325

180

350

190

375

200

400

230

450

توجه:

با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه كنید.

فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند.

فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظمی شده اند.

تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برعكس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف كرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم كرد.

برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم كرد.

نكات مهم در مورد پیمانه های شیرینی پزی كه از آنها دراین بخش استفاده می شود:

در تهیه شیرینی و كیك هائی كه ارایه می شود از نوع پیمانه ها استفاده شده است: پیمانه یك، یك دوم، یك سوم و یك چهارم است كه مقدار پیمانه 1 یا كامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:

مواد

وزن به گرم

1 پیمانه آرد

100 گرم

1 پیمانه پودر قند

125 گرم

1 پیمانه شكر

150 گرم

1 پیمانه روغن(جامد یا مایع)

150 گرم

پیمانه هارا همیشه با قاشق پركنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نكنید.

هوای اضافی داخل مواد جامد را با حركت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با كارد صاف كنید.

اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است كه معادل وزن یك تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.

اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می كنیم، توجه كنید كه تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذكر شده باید مصرف شود. هر جا كلمه تخم مرغ به تنهایی ذكر شد منظور یك تخم مرغ كامل است.

در ادامه نكات جالبی كه درمورد مقدمات آشپزی گفته شد، روش تهیه یك شیرینی ساده برای مهمانی های كوچك را برایتان بیان می كنیم. سعی كرده ایم شیرینی ای را انتخاب كنیم كه اكثر مواد آن در خانه تان وجود داشته باشد.

-  شیرینیهای لذیذ

دوستان،

تهیه شیرینی در منزل نیاز دارد شما مواد اولیه را در منزل داشته باشید یا تهیه كنید .

از مقدمات تهیه شیرینی وزنه دقیق است كه تا دقت 5 گرم را به خوبی نشان دهد، یك یا چند قالب كه بیشتر استفاده می شود را انتخاب نمایید، مثل قالب مناسب برای تهیه كیك كه بهتر است تفلون باشد و چند قالب كوچك و شكل دار برای تهیه شیرینی، یك قالب كم عمق برای پختن تارتها داشته باشید. همزن نیز از وسایل اصلی كیك است.

لازم نیست همه این وسایل را به یك باره بخرید بلكه می توانید آنها را كم كم تهیه كنید درابتدا بهتر است موادی را كه بیشتر استفاده می شود را تهیه كنید و در منزل داشته باشید.

ادویه ها مثل زنجبیل، دارچین، پودر پوست لیمو ترش، پودر نارگیل، بادام، شكلات، وانیل، آرد گندم، پودر سیب زمینی، آرد ذرت و ...


ارسال شده در

[ | دیدگاه ها : دیدگاه ]

[حامد جکسون | لینک ]
نوشته های پیشین ...